Back to Question Center
0

Колико повратних линија вам је потребно за побољшање видљивости вашег сајта?

1 answers:

Са оптимизационог становишта, процес генерисања линкова служи за изградњу хиперлинкова из других веб извора на сопствене начине путем различитих начина повезивања линкова, као што су објављивање на блогу, повратне коментаре коментара, саопштења за јавност и сл.Све ове активности служе да дају својој бренду кредибилитет и подижу репутацију вашег домена у вашој индустрији. Претраживачи сматрају линкове који указују на вашу веб страницу као дигиталне гласове и већи број гласова које имате, што је већи ваш сајт ће бити на СЕРП.

Међутим, у стварности сви гласови нису једнаки. Постоји пуно спамичних техника које служе за преваривање претраживача и добијају виши ранг с још увијек слабим квалитетом садржаја - wohnung winterthur mieten. Међутим, времена, када можете једноставно направити доста ниско-квалитетних улазних веза око вашег домена, нестали су. Данас Гоогле и остали велики претраживачи активно се боре против злонамјерних активности изградње линкова као што су линк пољопривреда, спун чланке и коментари са нежељеним блоговима. Недавно је Гоогле успоставио нови алгоритам рангирања према којем се морају уклонити све ниско-квалитетне повратне везе. У супротном, веб извор може бити Деиндекинг од стране Гоогле-а, или добити санкције које доводе до падања ранга. Због тога, данас, квалитет улазних веза је цењен већи од њихове количине. То значи да морате да проверите ауторитет и релевантност извора који вам поставља везу.


Што се тиче ПагеРанк за ваш веб извор, то одређује рангирање линкова које долазе на вашу веб локацију. То значи да ако сте повезани на веб странице са ниским ПР, ваш сопствени ПагеРанк не би растео.

Због тога ће један квалитет бацклинк-а са релевантног високог сајта ПР-а коштати више од хиљада нискоквалитетних. Ниске рангиране везе које користе непрофесионални СЕО провајдери, стечене од стране преварених активности изградње линкова, не само негативно утичу на вашу веб страницу СЕО, већ и разарају свој корпоративни имиџ и репутацију.

Вредне повратне линкове са нишних веб страница са високим ПагеРанк ће учинити ваше предузеће напреднијим и помоћи претраживачима да дешифрују оно што је ваша страница.

Колико повратних линија вам је потребно да рангирате високо у Гоогле-у?

Нема смисла поставити ово питање јер ће одговор на њега зависити од ваше индустрије и старости бренда. Једној домени треба само неколико висококвалитетних повратних линија да би се највише пласирала на страницу са резултатима претраживања, док други домен захтева бројне улазне везе како би подигао свој ауторитет и побољшао репутацију. Наравно, има много других рангираних сигнала који доприносе позицији сајта у резултатима претраге.

Које су најбоље повратне везе?

Најбоља врста повратних линија су органске вањске везе. Долазе на вашу веб страницу без вашег питања и стичу се када не очекујете. Ове везе стечене од релевантних и популарних блогова или веб локација које високо оцењују ваш садржај и одлучују да га деле са својим читаоцима. По правилу, овакве повратне везе се добијају из одговарајућих веб извора и доносе доста саобраћаја на повезану локацију.

Међутим, тешко је добити органске везе са поузданих веб страница у вашој тржишној ниши. Ваш веб извор би требало да поседује велику вредност за кориснике и има високу репутацију да добије прилику да добије долазне везе од лидера у индустрији.

December 22, 2017